Det er afgjort!Kina-Kasakhstan tredje jernbanehavn annonceret

I juli 2022 sagde Kasakhstans ambassadør i Kina, Shahrat Nureshev, på det 11. World Peace Forum, at Kina og Kasakhstan planlagde at bygge en tredje grænseoverskridende jernbane og holdt tæt kommunikation om relaterede spørgsmål, men afslørede ikke flere oplysninger.

Endelig bekræftede Shahrat Nureshev på pressekonferencen den 29. oktober den tredje jernbanehavn mellem Kina og Kasakhstan: den specifikke placering i Kina er Baktu-havnen i Tacheng, Xinjiang, og Kasakhstan er grænseområdet mellem Abai og Kina.

nyheder (1)

Det er ikke overraskende, at udgangshavnen blev valgt i Baktu, og man kan endda sige, at det er "alment forventet".

Baktu Port har en handelshistorie på mere end 200 år, der tilhører Tacheng, Xinjiang Uygur Autonom Region, ikke langt fra Urumqi.

Havne udstråler 8 stater og 10 industribyer i Rusland og Kasakhstan, som alle er nye byer med vægt på udvikling i Rusland og Kasakhstan.På grund af dets overlegne handelsbetingelser er Baktu Port blevet en vigtig kanal, der forbinder Kina, Rusland og Centralasien, og den var engang kendt som "Centralasiens handelskorridor".
I 1992 blev Tacheng godkendt som en yderligere åben by langs grænsen og fik forskellige præferencepolitikker, og Baktu Port indvarslede en forårsbrise.I 1994 blev Baktu Port sammen med Horgos Port ved Alashankou Port opført som en "førsteklasses havn" for Xinjiangs åbning mod omverdenen, og er siden gået ind i et nyt udviklingsstadium.
Siden åbningen af ​​Kina-Europa-toget har det nydt et verdenskendt ry med Alashankou og Horgos som jernbanens vigtigste udgangshavne.Til sammenligning er Baktu meget mere lavmælt.Imidlertid har Baktu Port spillet en afgørende rolle i lufttransporten mellem Kina og Europa.Fra januar til september i år var der 22.880 køretøjer på vej ind og ud af Baktu-havnen med en import- og eksportlastmængde på 227.600 tons og en import- og eksportværdi på 1.425 milliarder amerikanske dollars.For to måneder siden åbnede Baktu Port netop den grænseoverskridende e-handelsvirksomhed.Indtil nu har entry-exit grænseinspektionsstationen ryddet og eksporteret 44.513 tons grænseoverskridende e-handelsvarer, i alt 107 millioner yuan.Dette viser transportpotentialet i Baktu Havn.

nyheder (2)

På den tilsvarende Kasakhstan-side var Abai oprindeligt fra Østkasakhstan og blev opkaldt efter Abai Kunanbaev, en stor digter i Kasakhstan.Den 8. juni 2022 trådte dekretet om oprettelse af en ny stat udstedt af den kasakhiske præsident Tokayev i kraft.Abai-præfekturet, sammen med Jett Suzhou og Houlle Taozhou, dukkede officielt op på det administrative kort over Kasakhstan.

Abai grænser op til Rusland og Kina, og her passerer mange vigtige stamlinjer igennem.Kasakhstan har til hensigt at gøre Abai til et logistikcenter.

Transporten mellem Kina og Kasakhstan er til stor gavn for begge sider, og Kasakhstan lægger stor vægt på det.Før byggeriet af den tredje jernbane mellem Kina og Kasakhstan blev fremsat, sagde Kasakhstan, at det planlagde at investere 938,1 milliarder tenge (ca. 14,6 milliarder RMB) i 2022-2025 for at udvide jernbanelinjerne for i høj grad at forbedre toldbehandlingskapaciteten af Dostec havn.Bestemmelsen af ​​den tredje jernbanegrænsehavn giver Kasakhstan mere plads at udstille og vil også give det flere økonomiske fordele


Indlægstid: 21-2-2023